nieuws

Verkeer op Meetingpoint neemt toe

Archief

Pas dertig afnemers van pakket Mp4office

 

Het aantal transacties op het internetplatform Meetingpoint, een samenwerkingsverband van vijftien verzekeraars, is het afgelopen jaar gestegen tot circa één miljoen. Dat is een stijging van 50% ten opzichte van het jaar daarvoor.

 

Voor 2009 verwacht dat Meetingpoint de stijgende lijn voortzet. Volgens commercieel directeur Jan Lindeboom is de groei niet alleen te danken aan het toegenomen gebruik door het intermediair, maar ook door een uitbreiding van het productenaanbod.

 

  &nbsp"Sinds begin dit jaar worden ook mkb-producten aangeboden van Algemene Zeeuwse en sinds kort is ook het muteren op polissen van Europeesche mogelijk. Daarnaast hebben wij ons ten doel gesteld om dit jaar de mogelijkheden om digitaal mutaties aan te leveren bij de aangesloten maatschappijen drastisch uit te breiden." Ongeveer tweeduizend kantoren maken intensief gebruik van Meetingpoint.

 

Mp4u

Naast de groei van het aantal transacties op het platform laat het aantal transacties via Mp4u een forse groei zien. "Dit betekent dat de consument de weg weet te vinden naar deze webtoepassing." Lindeboom weet nog niet of deze toename van het gebruik via de consumentensites van het intermediair verband houdt met leadgenerator Arthur.nl. Er zijn circa zevenhonderd tussenpersonen aangesloten op Arthur.nl.

 

Mp4office

Het eind 2007 geïntroduceerde Mp4office, een alternatief voor het systeemhuispakket, vindt nog niet veel aftrek. Er zijn nu ongeveer dertig tussenpersonen die dit gebruiken. "Overigens wel conform onze verwachting", zegt Lindeboom. "Het is een hoop werk, waarbij vooral het conversietraject veel tijd in beslag neemt. Daarnaast hebben we het tij niet mee. Deze software is vooral bedoeld voor marketingactiviteiten door tussenpersonen en dat is iets wat in deze tijd niet tot nauwelijks wordt gedaan wordt."

 

Reageer op dit artikel