nieuws

Uvit dit jaar nog geen Univé

Archief

De beoogde introductie van de merknaam Univé voor de activiteiten van de zorgverzekeraars VGZ, Trias, IZA (nu bekend onder de werknaam Uvit), is uitgesteld.

 

De zorglabels zijn in gesprek met de Onderlingen over een vergoeding voor het overnemen van werkzaamheden, maar ook over het niveau en de kwaliteit van de dienstverlening die daar bij hoort. "De gesprekken met de 28 Onderlingen gaan dus niet alleen over geld. Klanten van bijvoorbeeld VGZ zijn een bepaald niveau en gemak van dienstverlening gewend. Dat moet door de Onderlingen ook geboden kunnen worden. Welke vergoeding bieden we voor welke activiteit?", aldus een woordvoerder.

 

  &nbsp"We verwachten er uit te komen met de Onderlingen, maar dat gaat niet op korte termijn lukken. Vandaar dat besloten is het over de zorgcampagne in het najaar heen te tillen."

 

  &nbspDe woordvoerder bevestigt dat de gesprekken inderdaad al lang aan de gang zijn. De verklaring ligt in het feit dat het zelfstandige Onderlinge Waarborgmaatschappijen zijn, die weliswaar participeren in de Univé-koepel, maar in belangrijke mate zelfstandig opereren en dus ook producten van andere verzekeraars aanbieden. "Het voordeel is dat deze Onderlingen dichtbij de klant staan, nadeel is dat het een complexe overlegstructuur is."

 

  &nbspDe introductie van het merk Univé is nu vastgesteld voor 2010.

 

Reageer op dit artikel