nieuws

UPO-verzending zit Koster nog steeds dwars

Archief

Het rechtstreeks aan verzekerden toesturen van een Uniform Pensioen Overzicht door pensioenverzekeraars is intermediairbedrijf Koster (Alphen aan den Rijn) nog steeds een doorn in het oog. De AFM heeft inmiddels bevestigd dat die handeling ook door het intermediair mag worden gedaan.

UPO-verzending zit Koster nog steeds dwars

"Maatschappijen schermen met de Pensioenwet en beweren dat zij verplicht zijn rechtstreeks de deelnemers aan te schrijven. Op ons verzoek heeft advocatenkantoor Van Benthum & Keulen dit onderzocht en dit blijkt absoluut niet het geval. Dit is inmiddels ook bevestigd door de AFM", resumeert Koster, die de werkwijze een jaar terug al aan de kaak stelde. "Niets staat verzekeringsmaatschappijen in de weg om op zijn minst een elektronische kopie aan het intermediair te overhandigen. Naar onze mening is dit ook broodnodig, omdat in de praktijk is gebleken dat de meeste verzekeringsmaatschappijen onzorgvuldig te werk gaan. Helaas kunnen wij nog te weinig op de medewerking van verzekeringsmaatschappijen rekenen."

Reageer op dit artikel