nieuws

Unive stopt met Independer

Archief

Het model van websites die verzekeringsproducten vergelijken, komt onder druk te staan. Zo is Univé onlangs gestopt met Independer en zegt Polis Direct de Verzekeringssite vaarwel. “Het was niet langer rendabel.”

 
"De hoge vergoeding gecombineerd met het profiel van de Independer-klanten is niet aantrekkelijk", stelt Univé. "Wij hebben een bepaald budget voor een nieuwe klant. Independer zit daar ruim boven. En de klant die we binnen krijgen, is weer snel verdwenen. Het was niet langer rendabel om dat door te zetten".
 
   Het stopzetten van de samenwerking met Independer betreft bij Univé alleen de autoverzekering. "Zorg- en reisverzekeringen bieden wij nog altijd aan via Independer. Wij zijn ook niet gestopt bij andere vergelijkingssites, zoals de Verzekeringssite. Dat is voor ons op dit moment nog wel rendabel."
 
Te duur
Polis Direct laat weten zich nooit aangesloten te hebben bij Independer. Ook daar is het argument dat de kostprijs per lead te hoog is. Polis Direct zegt nadrukkelijk te kijken naar de kostprijs bij andere internetvergelijkers en heeft om die reden besloten zich terug te trekken bij de Verzekeringssite. "Met pijn in het hart", zegt manager e-commerce Vincent Thelosen. "Maar het is niet meer rendabel." Polis Direct is nog wel te vinden op de vergelijkingssites FX.nl en Premie.nl.
 
   Ditzo, momenteel marktleider in de online verkoop van autoverzekeringen (zie pagina 6), is evenmin op Independer te vinden. "Leads van Independer zijn erg duur. Wij kunnen klanten zelf goedkoper werven", zegt Ditzo-directeur Ronald van Lier. Hij vindt voorts de vergelijking van Independer te eenzijdig op prijs gericht. "Onze propositie is juist gericht op dienstverlening. De vergelijkingen van Verzekeringssite en Premie.nl houden daar meer rekening mee."
 
   Ingewijden melden dat Independer voor een gesloten polis een vergoeding van _ 195 verlangt. Verzekeringssite, dat alleen een serieuze offerte levert, vraagt _ 32,50 als vergoeding. Een offerte kost bij Premie.nl _ 12,50.

Reageer op dit artikel