nieuws

Univé-dochter Hypotheekgids vindt einde in faillissement

Archief

Multi Totaal Advies

Faillissement is tevens uitgesproken over Multi Totaal Advies. Het Noord-Hollandse intermediairbedrijf hield zich bezig met assurantiebemiddeling en het via telemarketing verzamelen en verkopen van adressen van potentiële klanten aan collega-tussenpersonen.
De uitspraak van de rechtbank in Alkmaar zal voor tien medewerkers ontslag tot gevolg hebben. Directeur Bianca Elfrink, dochter van kantooreigenaar Theo Kok die in 2006 al eens failliet ging met Multi Hypotheken, wijst op een combinatie van factoren als oorzaak voor het faillissement. "De hypotheekmarkt is slecht, mensen zijn door de woekerpolisaffaire voorzichtig geworden met het sluiten van een verzekering en tussenpersonen waren veel minder bereid om afspraken van ons te kopen." Volgens haar is de Belastingdienst de grootste schuldeiser.
 
'List en bedrog'
In de tweede helft van maart gingen nog een handvol andere intermediairbedrijven failliet. Het betreft onder meer T&R Adviesgroep (Borne), NLPA Financiële Diensten (Amsterdam) en Van Huit Assurantiën (Arnhem). Het laatste kantoor is van Johnny van Huit. T&R kent dezelfde eigenaar als het nog actieve Erich Berfelo Hypotheken. NLPA was voor 42% eigendom van IVM Vermogensbeheer; andere aandeelhouders waren Monique Londema en H.T.P. van Houdt. Faillissementen waren er voorts voor D&R Group (Amersfoort), Desta Consultancy (Den Haag) en Carman Verzekeringen (Kranenburg, Duitsland). Die laatste drie hadden geen inschrijving (meer) in het AFM-register.
De Amersfoortse vennootschap D&R, ook handelend onder de nogal ruime benaming 'Financieel Adviseurs', was gelieerd aan de in 2008 failliet verklaarde makelaardij Paul Winkel.
Boven de aandeelhoudende holding Quod Erat Demonstrandum zijn medio vorig jaar stichtingen gekomen als  Stichtse Heuvelrug en Juravo, volgens curator Smink vallend onder de categorie "list en bedrog". Hij tracht de verkoop van de verkochte assurantieportefeuille (jaarprovisie € 125.000) terug te draaien.

Reageer op dit artikel