nieuws

Twee hypotheekkantoren van franchiseketens failliet

Archief

Hypotheekshop

Hypotheekshop verliest zijn vestiging in Breukelen. Dat had in 2008 nog de portefeuille van De Hypotheekshop Uithoorn overgenomen, maar hield in die plaats al geen kantoor meer. Bij De Hypotheekshop Breukelen werkten zes mensen, inclusief de aandeelhouders Martijn Vermunt en Eric Razenberg. Die laatste was voorzitter van de vereniging van franchisenemers.
 
   Het directieduo heeft het faillissement zelf aangevraagd. Naast een aanzienlijke fiscale vordering behoort franchisegever De Hypotheekshop tot de grootste schuldeisers.
 
   Het kantoor beschikte over een kleine schadeportefeuille, onder meer opgebouwd onder de oude handelsnaam Vechtstreek Verzekeringen. De statutaire naam van de vennootschap was Brooklyn Financiële Diensten.
 
Verhappen
Faillissement is er tevens uitgesproken over de vennootschap Verhappen Adviseurs in Valkenswaard. Kantooreigenaar Ad Verhappen had de afbouw van het kantoor vorig jaar al ingezet. Er was inmiddels geen personeel meer in dienst en het lidmaatschap van de NBVA was eerder dit jaar opgezegd.
 
   Verhappen is mede-initiatiefnemer van onder meer Assurantie-Ondernemer.nl.
 
   Faillissementen waren er verder voor Hollander Verzekeringen in Hendrik Ido Ambacht en Autodrôme Assurantie Service in Hoogeveen.

Reageer op dit artikel