nieuws

TAF: per maand duizend Zelfstandigenplannen

Archief

Bij het volmachtbedrijf TAF worden maandelijk plusminus duizend Zelfstandigenplannen gesloten. “In januari sluiten we er vaak meer, omdat dit meestal de startdatum is van een eigen bedrijf”, zegt TAF-directeur Sander Franken.

TAF: per maand duizend Zelfstandigenplannen

Het Zelfstandigenplan werd recentelijk in het tv-programma van Harry Mens onder de aandacht gebracht door Johan Marrink, directeur van ZZP Nederland. Deze organisatie, met 7.000 aangesloten zzp'ers,  heeft op de eigen website (www.zzp-nederland.nl) een vergelijking gemaakt tussen het Zelfstandigenplan, het Cardif Zelfstandig Zekerplan en de nieuwe polis van FNV in samenwerking met Zilveren Kruis Achmea, de FNV Basis Aov. Marrink "Wij hechten zeer aan de wachttijd van een maand. Bij de polis van Cardif is dat bijvoorbeeld drie maanden. Het was voor ons c.q. TAF een reden om van verzekeraar te wisselen. Genworth wilde de wachttijd van dertig naar negentig dagen verlengen. Dat was voor ons onacceptabel en reden dat het risico nu bij Quantum is ondergebracht."
Het sluiten van de polissen laat Marrink over aan Veza Assurantiën in Zoeterwoude. Bij de start was de afhandeling in handen van SAS Assurantiën. Over de reden van de wisseling wil Marrink niet veel kwijt. "Er waren wat strubbelingen."

Reageer op dit artikel