nieuws

TAF: per maand duizend Zelfstandigenplannen

Archief

ZZP Nederland vergelijkt aanbieders

 

Bij volmachtbedrijf TAF worden maandelijks circa duizend Zelfstandigenplannen gesloten. Als risicodrager staat niet langer Genworth op de polissen maar het Liechtensteinse Quantum.

 

"Lopende polissen zijn nog de verantwoordelijkheid van Genworth. Nieuwe polissen brengen we onder bij Quantum", zegt TAF-directeur Sander Franken.

 

Vergelijking

ZZP Nederland, een koepelorganisatie met 7.000 aangesloten zelfstandigen zonder personeel, heeft op de eigen website (www.zzp-nederland.nl) een productvergelijking gemaakt. Vergeleken zijn het Zelfstandigenplan van TAF, het Cardif Zelfstandig Zekerplan en de nieuwe polis van FNV in samenwerking met Zilveren Kruis Achmea, de FNV Basis Aov. "Wij hechten zeer aan de wachttijd van een maand", zo verklaart John Marrink van ZZP Nederland de keuze voor Quantum. "Bij Cardif is dat drie maanden en Genworth wilde de wachttijd van dertig naar negentig dagen verlengen. Dat was voor ons onacceptabel."

 

  &nbspMarrink promootte het Zelfstandigenplan medio april in het tv-programma Business Class van Harry Mens. Hij stelt dat deze polis "veel beter betaalbaar is dan de traditionele arbeidsongeschiktheidsverzekering".

 

Veza

 

ZZP Nederland laat het sluiten en de administratie van het Zelfstandigenplan over aan Veza Assurantiën in Zoeterwoude. Bij de start was de afhandeling nog in handen van SAS Assurantiën. "Er waren wat strubbelingen", verklaart Marrink de wisseling.

 

vaak veel te duur.

Reageer op dit artikel