nieuws

Structuurwijziging Nivre moet herkenbaarheid vergroten

Archief

Het Nederlands Instituut Van Register Experts (Nivre) gaat een structuurwijziging doorvoeren. Het huidige ‘bureau’ wordt omgevormd tot een facilitair bedrijf, dat ondersteuning gaat bieden aan zowel het Nivre als de registers voor risicodeskundigen, toedrachtsonderzoekers en taxateurs.

Structuurwijziging Nivre moet herkenbaarheid vergroten

Dat maakte voorzitter Gerard Böttcher (foto) donderdag tijdens het jaarlijkse Rendez-vous d’Expertise bekend. "De herkenbaarheid van het Nivre heeft te lijden van het feit dat we zo zijn verbreed”, aldus Böttcher. Het nieuw te vormen facilitair bedrijf, een BV met een nog vast te stellen naam, gaat zich bezighouden met normering, registraties en controle van de permanente educatie. "En, als we heel groot worden, wellicht ook met marketing of opleidingscoördinatie." Het Nivre zelf blijft zich bezighouden met zaken als vakontwikkeling en de gedragscode voor registerexperts.
Böttcher kondigde eveneens aan dat de gedragsregels van het Nivre opnieuw zullen worden geformuleerd en actief worden bewaakt door het bestuur, dat mogelijke overtredingen door leden voortaan zal voorleggen aan de klachten- en geschillencommissie.

Reageer op dit artikel