nieuws

Stop hetze tegen klein pensioenfonds

Archief

De stemmingmakerij tegen kleine en middelgrote pensioenfondsen moet nu maar eens afgelopen zijn. Ze mogen dan over het algemeen qua kosten wat duurder zijn voor hun deelnemers, maar dit zegt niets over hun prestaties. Dat stelt Lodewijk van Pol van vermogensbeheerder Lombard Odier. „Ook kleine fondsen hebben nog steeds bestaansrecht, terwijl de grote vaak lijden onder het ‘olifant in een porseleinkast’syndroom.”

Tien jaar geleden telde ons land nog ruim duizend pensioenfondsen. Inmiddels is dat aantal, voornamelijk onder druk van schaalvergroting, de 600 genaderd. Ondertussen ging het beheerd vermogen wel omhoog.
(De Telegraaf, pag. 27)
 
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Het bestaansrecht van de Autoriteit Financiële Markten
(Het Financieele Dagblad, pag. 7)
 
Gedupeerden Fortis slepen staat voor rechter
(De Volkskrant, pag. 15)
 
Column Jaap van Duijn: Tophypotheken
(De Telegraaf, pag. 25)
 
 
Zondag in de media:
 
Adviseurs onder de loep
(De Telegraaf, pag. 16)

Reageer op dit artikel