nieuws

Sterke winstdaling bij Van Lanschot Chabot

Archief

Van Lanschot Chabot heeft de nettowinst vorig jaar sterk zien dalen van € 5,4 mln naar € 1,7 mln. Het intermediairbedrijf, sinds eind 2007 voor 51% eigendom van verzekeraar De Goudse, hield de omzet wel op peil.   De omzet van Van Lanschot Chabot steeg fractioneel tot iets meer dan € 28,2 mln. Daarvan is € 2,7 mln afkomstig […]

Van Lanschot Chabot heeft de nettowinst vorig jaar sterk zien dalen van € 5,4 mln naar € 1,7 mln. Het intermediairbedrijf, sinds eind 2007 voor 51% eigendom van verzekeraar De Goudse, hield de omzet wel op peil.
 
De omzet van Van Lanschot Chabot steeg fractioneel tot iets meer dan € 28,2 mln. Daarvan is € 2,7 mln afkomstig uit provisies en winstcommissies voor verzekeringen die zijn ondergebracht bij De Goudse. Ten opzichte van 2007 is dat een vervijfvoudiging van de zaken met de nieuwe aandeelhouder. Dat is onder meer toe te schrijven aan de reisportefeuille (jaarpremie € 1,7 mln) die van Elvia is overgeheveld naar volmachtgever De Goudse.
 
   De winstdaling van Van Lanschot Chabot is onder meer toe te schrijven aan de met 10% gestegen personeelskosten. Vanuit kantoren in Den Bosch, Rotterdam en Utrecht werken circa 240 medewerkers voor Van Lanschot Chabot. Verder stegen de overige bedrijfskosten fors.

Reageer op dit artikel