nieuws

RBS verkoopt Línea Directa

Archief

AIG en Royal Bank of Scotland (RBS) hebben verzekeringsbedrijven verkocht. De concerns beperken zo een deel van de door de kredietcrisis opgelopen schade.

 

RBS verkoopt zijn Spaanse dochterbedrijf Línea Directa. Die maatschappij, een kopie van de Britse RBS-dochter Direct Line, is de grootste direct writer van Spanje.

 

  &nbspRBS was via een joint venture met Bankinter voor 50% eigenaar van Línea Directa. Dat pakket aandelen wordt nu voor _ 426 mln gekocht door de Spaanse bank, die daarmee volledig eigenaar wordt van de direct writer. Línea Directa heeft in vijftien jaar tijd een klantenbestand van 1,6 miljoen Spanjaarden opgebouwd. De verzekeraar maakte vorig jaar een (bruto)winst van _ 100 mln.

 

AIG

AIG heeft intussen zijn Amerikaanse autoportefeuille verkocht aan Farmers Group, een dochteronderneming van Zurich. Met de transactie is circa _ 1,5 mld gemoeid. De portefeuille omvat ongeveer anderhalf miljoen polissen, verkocht onder labels als AIG Direct en 21st Century Insurance. De autoverzekeringen leveren een premie-inkomen van zo’n _ 2,8 mld op. Zurich wordt hierdoor de in omvang derde autoverzekeraar van de Verenigde Staten en de derde direct writer van het land.

 

Reageer op dit artikel