nieuws

Rampen kostten verzekeraars in 2008 meer dan € 40 mld

Archief

Het jaar 2008 was een van de ergste rampjaren, meldt herverzekeraar Swiss Re. Natuurrampen en door mensen veroorzaakte catastrofes kostten verzekeraars in totaal € 40,4 (21,6) mld aan schade-uitkeringen.   De totale economische schade bedroeg € 207 (53,9) mld en meer dan 240.500 mensen verloren het leven door rampen en catastrofes. Het leeuwendeel van de verzekerde schades […]

Het jaar 2008 was een van de ergste rampjaren, meldt herverzekeraar Swiss Re. Natuurrampen en door mensen veroorzaakte catastrofes kostten verzekeraars in totaal € 40,4 (21,6) mld aan schade-uitkeringen.
 
De totale economische schade bedroeg € 207 (53,9) mld en meer dan 240.500 mensen verloren het leven door rampen en catastrofes. Het leeuwendeel van de verzekerde schades werd veroorzaakt door natuurrampen als de orkanen Ike en Gustav en de extreem strenge winter in China: € 34,4 mld.
 
   Door mensen veroorzaakte catastrofes, zoals grote industriële branden, explosies en verliezen in de energiesector kostten verzekeraars in totaal € 6 mld. De tropische cycloon Nargis in Myanmar en de aardbeving in China eisten de meeste slachtoffers en brachten ook de meeste schade toe aan de economie. Swiss Re voorspelt daarom dat in Azië de vraag naar passende verzekeringen zal toenemen, als middel om de financiële gevolgen van dergelijke rampen te beheersen.

Reageer op dit artikel