nieuws

Premie-explosie zorg dreigt

Archief

Er ontstaat de komende jaren een groot gat tussen belasinginkomsten en de uitgaven voor de gezondheidszorg. Daardoor dreigen de premies op de zorgpolissen te verdubbelen. De bezuinigingen die minster Ab Klink van Volksgezondheid vaanvaf 2011 heeft ingeboekt zijn bij lange na niet genoeg om het gat te dichten.

Premie-explosie zorg dreigt

(..)De zorg wordt gefinancierd uit belastingen en sociale premies, een werkgeversbijdrage, eigen bijdragen van burgers en de nominale premie op de basispolis. Als het kabinet de belastingdruk, de werkgeversbijdrage en de eigen bijdragen ongemoeid wil laten, moet het gat gevuld worden door verhoging van de premies op de basispolis
(Het Financieele Dagblad, pag. 1)
 
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Welten keert Vessem de rug toe
(Het Financieele Dagblad, pag. 1)
 
Bouwer Van Wijnen bepleit extra renteaftrek starters
(Het Financieele Dagblad, pag. 9)
 
Dwarsdenker niet onder indruk van pensioendebat
(Het Financieele Dagblad, pag. 2)
 
 
Zondag in de media:
 
Aegon past 'oude' clausule aan
(De Telegraaf, pag. 16)

Reageer op dit artikel