nieuws

Pensioendesk is het met vijf verzekeraars eens over beloning

Archief

Keten noemt 2009

 

een overgangsjaar

 

Pensioendesk heeft met vijf verzekeraars afspraken gemaakt over de beloning na de afschaffing van de bonusprovisie. De keten wil volgend jaar overstappen op nettotarieven.

 

Al sinds september is overlegd met maatschappijen over een nieuw beloningsmodel, dat met terugwerkende kracht per 1 januari moet ingaan. "Door diverse ‘last minute’-wijzigingen in het Besluit Gedragstoezicht Financiële Ondernemingen (BGFO) heeft dit overleg ernstige vertraging opgelopen. Met terugwerkende kracht tot 1 januari hebben wij inmiddels een samenwerking met Allianz, Aegon, Avéro Achmea, Generali en Reaal op het gebied van individueel en (semi-)collectief pensioen, lijfrente, aov en overlijdensrisicoverzekeringen." De gemaakte afspraken gelden ook voor kantoren die zijn aangesloten bij IC Pensioenprofessionals. Met vier maatschappijen wordt nog gesproken.

 

Nettorisicotarief

"We hebben verschillende afspraken gemaakt", zegt commercieel directeur Armand Baas Becking. "Bij de één hebben we voor een uitbestedingsmodel gekozen, waarbij we apart een vergoeding ontvangen voor onze diensten, en bij de andere krijgen wij een verhoogde provisie waarvan wij zelf een gedeelte inhouden. Sommige maatschappijen zijn nog niet zover dat zij met een uitbestedingsvergoeding kunnen werken." Becking noemt 2009 een overgangsjaar. "Wij pleiten al jaren voor een nettorisicotarief, waar wij een transparante kostenopslag over berekenen en de adviseur naar keuze een eigen adviesopslag of een apart uurtarief. We hebben een commissie ingericht die kijkt naar het beloningsmodel voor 2010 en verder. Daarbij wordt ook uitgezocht of wij nog met meer dan de genoemde vijf verzekeraars zaken gaan doen."

 

  &nbspPensioendesk biedt onder meer de Pensioennavigator, interne kwaliteitsaudits, trainingen en een de eigen fiscale en juridische helpdesk. "Verzekeraars hebben daardoor een substantieel kostenvoordeel, dat wordt vertaald in een beter tarief voor de klanten van Pensioendesk. Genoemde verzekeraars zullen daarom primair worden geadviseerd."

 

(Streamer)

 

Armand Baas Becking: ‘Wij pleiten al jaren voor een netto-risicotarief.’

 

Reageer op dit artikel