nieuws

Paerel zet vol in op lijfrente

Archief

Nieuw product splitst kapitaal

 

Paerel Leven heeft een nieuw flexibel product voor expirerende lijfrentekapitalen op de markt gebracht, waarmee een tijdelijke direct ingaande lijfrente kan worden gekocht én verder kan worden belegd.

 

De Paerel Comfort Lijfrente combineert een direct ingaande lijfrente met een uitgestelde lijfrente. De direct ingaande lijfrente is tijdelijk en volgens de levensverzekeraar "tegen een zeer hoog tarief". Volgens Paerel is de waarde van lijfrentekapitaal door de gekelderde beurskoersen in 2008 gemiddeld met 35% gedaald. Bovenop die teleurstelling worden polishouders geconfronteerd met historisch lage rentes, waartegen momenteel direct ingaande lijfrentes moeten worden aangekocht.

 

Monitorportefeuilles

Voor die problemen moet de Comfort Lijfrente een oplossing bieden. Met een deel van het lijfrentekapitaal wordt een tijdelijke direct ingaande lijfrente aangekocht. Het andere deel kan worden belegd. Daarvoor is de beleggingsexpertise van Paerel Vermogensbeheer beschikbaar. Er kan in vijf zogeheten ‘monitorportefeuilles’ worden belegd of op een renterekening met een gegarandeerd brutorendement van 4%. "Wij staan structureel in de bovenste regionen voor gegarandeerde lijfrentes." Het tarief voor de tijdelijke direct ingaande lijfrente is volgens Paerel "sterk verbeterd ten opzichte van ons toch al hoge reguliere tarief voor garantielijfrentes".

 

  &nbspOm de lijfrentemarkt actief te bewerken, is de buitendienst van Paerel uitgebreid met Co Struijkenkamp, accountmanager Vermogensbeheer en Levensverzekeringen. Hij moet bijdragen aan een hogere afzet van lijfrenteproducten door het intermediair.

 

Reageer op dit artikel