nieuws

Paerel Leven actiever op lijfrentemarkt

Archief

Paerel Leven heeft een nieuw product voor expirerende lijfrentekapitalen op de markt gebracht. De Paerel Comfort Lijfrente combineert een direct ingaande lijfrente met een uitgestelde lijfrente. De direct ingaande lijfrente is tijdelijk en volgens de levensverzekeraar “tegen een zeer hoog tarief”.

Paerel Leven actiever op lijfrentemarkt

Volgens Paerel is de waarde van lijfrentekapitaal door de gekelderde beurskoersen in 2008 gemiddeld met 35% gedaald. Bovenop die teleurstelling worden polishouders geconfronteerd met historisch lage rentes, waartegen momenteel direct ingaande lijfrentes moeten worden aangekocht. Voor die problemen moet de Comfort Lijfrente een oplossing bieden.

Met een deel van het lijfrentekapitaal wordt een tijdelijke direct ingaande lijfrente aangekocht. Het andere deel kan worden belegd. Daarvoor is de beleggingsexpertise van Paerel Vermogensbeheer beschikbaar. Er kan in vijf zogeheten 'monitorportefeuilles' worden belegd of op een renterekening met een gegarandeerd brutorendement van 4%.

Om de lijfrentemarkt actief te bewerken, is de buitendienst van Paerel uitgebreid met Co Struijkenkamp, accountmanager Vermogensbeheer en Levensverzekeringen. Hij moet bijdragen aan een hogere afzet van lijfrenteproducten door het intermediair.

Reageer op dit artikel