nieuws

Ontheffing voor bemiddelingsvergunning verdwijnt

Archief

Het ministerie van Financiën heeft het wetsvoorstel voor wijziging van de Wet op het Financieel Toezicht (WFT)  ter consultatie aan de markt voorgelegd. Daarin is onder meer opgenomen dat de mogelijkheid voor het intermediair om een ontheffing te krijgen van de vergunningplicht, verdwijnt.

Ontheffing voor bemiddelingsvergunning verdwijnt

Het verlenen van een ontheffing kan niet langer van toepassing zijn op verzekeringsbemiddeling. "Dit is een in de Richtlijn verzekeringsbemiddeling gereguleerde activiteit en die richtlijn biedt geen ruimte voor ontheffing van de vergunningplicht", aldus het ministerie. Financiën wil de AFM verder de bevoegdheid geven om financiële instellingen die ontheven zijn van de vergunningplicht ook te ontheffen van het doorlopende toezicht.
De voorgestelde wijzigingen moeten per 1 januari volgend jaar ingaan. Marktpartijen kunnen tot 24 april reageren.

Reageer op dit artikel