nieuws

Onderscheidingen voor branchegenoten

Archief

Diverse personen uit de verzekeringsbranche hebben woensdag een koninklijke onderscheiding mogen ontvangen. Tot dusver zijn de lintjes bekend van: Alexander van Voorst Vader, Jacques van Ek, Frits van Gorp, Gerrit van Dijk en Bob Renkema.

Onderscheidingen voor branchegenoten

Alexander Van Voorst Vader is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij is onder meer voormalig voorzitter van de NBVA en nu vice-voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Hypothecair Planners.
Voormalig ASR-topman Jacques van Ek is bevorderd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Hij is tegenwoordig onder meer vice-voorzitter van het bestuur en lid van de raad van advies van Zorgverzekeraars Nederland, bestuurslid Carel Nengerman Fonds en voorzitter van de Fortis Foundation.
Frits van Gorp, oud-directeur van InterBank, is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg de onderscheiding opgespeld door minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken). Kees Droppert, algemeen directeur van Crédit Agricole Deveurope: "In een tijd waarin de kredietbranche onevenredig onder vuur ligt, zijn de benoeming en het feit dat de minister hoogstpersoonlijk de decoratie overhandigt een belangrijke erkenning voor onze business. Van Gorp is jarenlang het gezicht geweest van de consumptief kredietbranche in Nederland. De onderscheiding voor Frits is een blijk van waardering voor zijn inzet en geloof in een zuivere en geloofwaardige branche." (Zie foto)
Gerrit van Dijk, algemeen directeur van Hampden Insurance, is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
Bob Renkema van het gelijknamige assurantiekantoor in Amsterdam is benoemd tot Lid in de orde van Oranje-Nassau. Naast zijn werk als tussenpersoon is Renkema gedurende meer dan 25 jaar actief geweest als vrijwiliger bij Slachtofferhulp Nederland.

Reageer op dit artikel