nieuws

Nieuwe ‘weathergirls’ in Piets weerbericht

Archief

Insurance Sail: andere locatie, zelfde winnaar

Op zaterdag 18 april werd voor de zestiende maal Insurance Sail gehouden. Na vijftien jaar op de Loosdrechtse Plassen is dit watersportevenement verplaatst naar de Wijde Blik bij Kortenhoef, de nieuwe locatie van het organiserende Ottenhome.
"Alles zat mee, er was zon én wind én twintig bemanningen die hebben genoten van het prachtige gebied", aldus Ottenhome. De nieuwe locatie heeft niet geleid tot een nieuwe winnaar. Borghave ging in de A-klasse weer naar huis met de door Centraal Beheer Achmea beschikbaar gestelde wisselbeker.
 
Stropdassenestafette 
Op donderdag 14 mei wordt in het Olympisch Stadion in Amsterdam de eerste Stropdassenestafette gelopen. Deze variant op het koningsnummer onder de estafettes, de 4 x 100 meter, wordt door Brunel Insurance & Banking georganiseerd voor mensen uit de bank- en verzekeringsbranche. In plaats van het welbekende stokje zal een stropdas worden doorgegeven. Maximaal 32 bedrijfsteams strijden onder leiding van Studio Sport-coryfee Tom Egbers om de 'Gouden Stropdas' bokaal.
De Stropdassenestafette start om 15.00 uur en eindigt om 19.00 uur. Voor, tussen en na de races is er volop de mogelijkheid om te netwerken.
Voor elk team dat zich inschrijft, stelt Brunel een bedrag beschikbaar aan de Johan Cruyff Foundation, die ijvert om de jeugd in beweging te krijgen. Voor meer informatie of voor aanmeldingen:
www.brunel.nl/stropdassenestafette.
 
Assurantievoetbaltoernooi
De Sportcommissie van de Amsterdamse assurantieclub ABC houdt op maandag 25 mei wederom een voetbaltoernooi. In voorgaande jaren namen telkens twintig bedrijventeams deel aan dit toernooi. Er wordt gespeeld met sixes (zes spelers per team) op een half veld. Het toernooi begint om 16.00 uur en vindt plaats op de kunstgrasvelden van voetbalvereniging AFC aan de Boelelaan in Amsterdam.
De inschrijving staat open voor verzekeraars, het intermediair en taxatie- en expertisebureaus. De kosten bedragen _ 290 per team. Informatie kan uitsluitend worden aangevraagd per e-mail:
info@abcbeursclub.nl of per fax: 020-482.04.39
 
Assurantie Golfdag: het sprookje is uit 
In een grote reeks van jaren werd de Assurantie Golfdag gehouden op het complex bij De Efteling.
Maar voor de dertigste editie dienen de golfers een andere bestemming in hun navigatiesysteem in te voeren. De 2009-editie wordt namelijk op vrijdag 3 juli gehouden op Golf & Countryclub Liemeer in het Zuid-Hollandse Nieuwveen, in de buurt van Alphen aan den Rijn.
Golfers kunnen zich aanmelden, het liefst per koppel (individuele aanmelders worden door de organisatie aan een ander gekoppeld), met vermelding van in elk geval de bedrijfsnaam en de golfhandicap van de aanmelder kunnen branchegenoten zich via e-mail aanmelden bij: jmundt@raadgevers.nl.
 
Gerechtshof: hoe zit het nou precies met die naam? 
Ja, wat is het nou: rechtsvóórganger of rechtsopvolger? Het Gerechtshof in Den Bosch kwam er op een gegeven moment niet meer uit, bij de behandeling in hoger beroep van een al jaren slepende letselschadezaak.
In die zaak vormde Hooge Huys de aangeklaagde partij, als rechtsopvolger van Reaal, want het begin van het verhaal ligt bij een verkeersongeval in 1999, toen de schadeveroorzaker verzekerd was bij Reaal. In 2000 ging tot veler verrassing deze intermediairtak van SNS Reaal verder onder de naam Hooge Huys. Het wekte zo mogelijk nog meer verbazing, dat per eind 2003 besloten werd dat Hooge Huys zou worden 'te-rugomgedoopt' in Reaal.
Dit leidde tot een hartenkreet van het Bossche Gerechtshof in een eind maart gepubliceerd arrest. Aan het eind van die uitspraak wordt gesteld: "Tenslotte verzoekt het hof aan Hooge Huys om ter comparitie duidelijkheid te verschaffen over haar naam. Zij heeft in de procedure zowel gesteld dat Reaal de rechtsopvolgster is van Hooge Huys (conclusie na deskundigenbericht), als andersom (processtukken in appel). Voorshands heeft het hof de naam Hooge Huys uit de eerste aanleg en de appelstukken gehandhaafd."

Reageer op dit artikel