nieuws

Nieuw initiatief: begeleiding intermediair bij koopsubsidie

Archief

Koophuissubsidie.nl, een initiatief van Mark Groenendijk en Flexfront, gaat subsidieregelingen rondom de woning onder de aandacht brengen van financieel adviseurs. Het bedrijf promoot alle subsidieregelingen beginnende met koopsubsidie en handelt subsidieaanvragen af.

"Wij begeleiden het intermediair bij het aanvragen van koopsubsidie", zegt Groenendijk. De koopsubsidieregeling op woonhuizen bestaat sinds enige jaren en is in 2007 sterk verruimd. "Toch is er bij zowel consument als andere betrokken partijen zoals de financieel adviseur maar weinig bekend over deze regeling. Er wordt dan ook betrekkelijk weinig gebruik van gemaakt", aldus Groenendijk. "Met koopsubsidie is het voor de consument met een lager inkomen in sommige gevallen toch mogelijk een eigen woning te kopen. Een starter kan met zo'n subsidie ongeveer 20% meer lenen. De aanvraagprocedure is echter ingewikkeld en duurt lang. Wij nemen de financieel adviseur, de geldverstrekker en de consument, de zorg over de administratieve processen uit handen."

Reageer op dit artikel