nieuws

MultiSafe vraagt particuliere klant om basisbijdrage

Archief

Als een van de eerste intermediairbedrijven vraagt MultiSafe uit Huis ter Heide per 1 mei een basisbijdrage aan particuliere relaties. Deze bijdrage is onafhankelijk van het aantal polissen en bedraagt € 15 per maand. Bestaande relaties ontvangen een korting en betalen € 12,50 per maand .

“Wij ontvangen gemiddeld € 41 provisie per jaar per particuliere relatie“, zegt directeur Michael Mackaaij van MultiSafe. "Als je dit alleen al afzet tegen alle administratieve handelingen en schadebehandeling, lijden wij daar verlies op. In het verleden konden wij dit soms nog compenseren via de advisering van levensproducten en hypotheken aan zo'n klant." Door de wettelijke transparantie en het verbod op bonussen zijn deze mogelijkheden verdwenen.
"Ik zie nu dat collega's proberen hun particuliere portefeuille te verkopen, maar vind dat het beter is om klanten zelf te keus te laten. Wij zeggen gewoon wat er aan de hand is en merken dat zij begrip hebben voor deze actie. Dat blijkt wel nu een groot deel van onze klanten ook elders lopende polissen naar ons overzet."

Reageer op dit artikel