nieuws

Meer ‘Mexico’-maatregelen bekendgemaakt

Archief

In de loop van woensdag zijn nog meer annuleringsfaciliteiten in verband met de varkensgriep in Mexico naar buiten gekomen, nadat Reaal en ASR/Europeesche dinsdagavond hun kaarten op tafel hadden gelegd. In elk geval hebben ook Aegon, Mondial Assistance en ANWB/Unigarant maatregelen bekend gemaakt.

Meer ‘Mexico’-maatregelen bekendgemaakt

Aegon wijst er op, dat de angst voor de varkensgriep op zich al aanleiding kan zijn voor een aanspraak op zijn annuleringsdekking. "Een negatief reisadvies is bij ons geen vereiste." De annulering dekt maximaal € 3.000 van de reis/huurarrangement voor alle verzekerden samen, tenzij er voor een bepaalde reis aanvullende afspraken zijn gemaakt. Ook geldt de annuleringsdekking alleen voor dat deel dat niet door de reisorganisatie wordt teruggegeven. "Het is belangrijk een mogelijk verzoek voor vergoeding van de annuleringskosten zo snel mogelijk in te dienen."
Reisverzekeraar en hulpverlener Mondial Assistance biedt klanten de mogelijkheid reizen richting Mexico kosteloos om te boeken. Voor reizigers met een annuleringsverzekering van Mondial die een reis naar Mexico hebben geboekt, is er een vergoeding voor de extra kosten van een omboeking naar een andere bestemming. Mondial Assistance geeft aan dat zijn annuleringspolis géén dekking kent voor bijvoorbeeld de angst om besmet te raken met het varkensgriepvirus. De vergoeding voor de extra gemaakte kosten geldt alleen voor reeds geboekte reizen met vertrekdatum  vóór 1 juni naar Mexico en zolang het negatieve reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken van kracht is. Het maximum te vergoeden bedrag om de reis om te boeken mag niet hoger zijn dan de oorspronkelijke reissom.
De ANWB en verzekeringsdochter Unigarant bieden reizigers naar Mexico de mogelijkheid hun reis om te boeken naar een andere bestemming, mits zij een annuleringsverzekering van deze organisaties hebben gesloten. De kosten van het omboeken worden ook betaald. "De regeling blijft van kracht zolang het ministerie van Buitenlandse Zaken niet-essentiële reizen naar Mexico afraadt."
Mensen die bij ANWB en Unigarant een Omboekgarantieverzekering hebben gesloten voor hun reis naar Mexico hoeven daar nu dus geen gebruik te maken als zij willen omboeken. "Zij krijgen hun premie terug." Genoemde verzekering is volgens Unigarant de enige polis in ons land die dekking biedt voor gratis omboeken bij gevaar, zoals terroristische aanslagen, natuurrampen of epidemieën. De klant kan ook omboeken indien de infrastructuur zodanig is aangetast dat de reis niet kan worden gemaakt.
 
Zie ook:
Reaal schaart 'Mexico' onder annuleringsdekking
 
ASR/Europeesche vergoedt extra kosten 'Mexico'
 
  

Reageer op dit artikel