nieuws

Livy biedt consumenten een onderlinge hypotheekmarkt

Archief

Particulieren kunnen onderling hypotheekleningen met elkaar gaan sluiten, zonder tussenkomst van een bank. Dat kan via een nieuwe activiteit van makelaarssite Livy.nl.

 

Dat doet Livy.nl via ‘dochter’ Hypodate.nl. Daar kunnen vragende en aanbiedende partijen voor leningen met hypothecaire zekerheid elkaar vinden. Bij een akkoord gaan zij naar de notaris en krijgt Hypodate _ 250.

 

  &nbsp"De financiële crisis laat een nieuwe consumentenbehoefte zien. Er is weinig aanbod van de voorzichtige geldverstrekkers. De consument zoekt een alternatief in deze onzekere tijden", stelt Marc Kuijpers, directeur van Livy en eertijds oprichter van franchiseketen Huis & Hypotheek.

 

De eerste tien

Bij Hypodate gaat het in eerste instantie om hypotheken met een looptijd van vijf of tien jaar. De vragende particulier plaatst zijn profiel anoniem op Hypodate. Aanbiedende partijen kunnen op dat profiel bieden. Na afloop van de biedingstermijn wordt gegund. De geldvragende particulier kan zich tijdens het traject laten bijstaan door een financieel adviseur om het profiel vast te stellen en de bieding te beoordelen. De juridische afwikkeling gebeurt bij de notaris. "De eerste tien consumenten hebben zich inmiddels aangemeld", aldus Hypodate.

 

  &nbspBij Livy, september vorig jaar gestart, is een groep van 320 NVM-makelaars aangesloten. De site biedt hypotheken en verzekeringen aan "zonder afsluitprovisie of verborgen kosten".

 

Reageer op dit artikel