nieuws

Koster geeft pensioenadvocaat tegengas in krantenadvertentie

Archief

Een kritisch artikel over beschikbarepremieregelingen in De Telegraaf heeft intermediairbedrijf Koster uit Alphen aan den Rijn geïnspireerd tot een advertentie in diezelfde krant waarin pensioenadviseurs en verzekerde pensioenregelingen worden verdedigd.

 

Enkele weken terug waarschuwde pensioenadvocaat Paulus van den Bos (CMS Derks Star Busmann) werkgevers in het dagblad voor het sluiten van een pensioenregeling. "Te vaak wordt vertrouwd op de financiële tussenpersoon." Volgens Van den Bos is de nood vanwege het beleggingsrisico en door "hoge kosteninhoudingen – tot wel meer dan 50% van de premie" vooral hoog bij pensioenregelingen die bij een verzekeraar lopen. Lezers wordt aangeraden om een adviseur in te schakelen die met een uurtarief werkt.

 

  &nbspVolgens Van den Bos kunnen werkgevers met de verzekeraar onderhandelen over de provisie. "De financiële tussenpersoon zal daar niet altijd op hebben gewezen, als zijn provisie deel uitmaakte van de kosten."

 

Verdachtmaking

Koster heeft in een advertentie in dezelfde krant gereageerd: "Ons stoort de ongenuanceerde verdachtmaking van de ‘zogeheten zuivere beschikbarepremieregeling’, waarbij terloops ook twijfels worden geuit over de onafhankelijkheid van pensioenadviseurs." Het kaf is in pensioenland inmiddels al zo’n beetje van het koren gescheiden, aldus Koster. "De echt onafhankelijke en deskundige pensioenadviseurs zijn bekend en spelen een nuttige, meestal zelfs noodzakelijke rol."

 

  &nbsp"Wij vonden het gepast om op dezelfde plaats tegengas te geven", licht een woordvoerder van Koster toe. "We hebben voor een advertentie gekozen, omdat een redactie altijd een nuancering aanbrengt in het verhaal."

 

Reageer op dit artikel