nieuws

Koophuissubsidie gaat klant en adviseur helpen bij subsidies

Archief

Koophuissubsidie.nl, een initiatief van Mark Groenendijk en Flexfront, gaat subsidieregelingen rondom de woning onder de aandacht brengen van financieel adviseurs.

 

Het bedrijf promoot niet alleen alle subsidieregelingen, beginnende met koopsubsidie, maar handelt subsidieaanvragen en -toekenningen ook af. "Wij begeleiden het intermediair bij het aanvragen van koopsubsidie en zijn een aanspreekpunt voor alle betrokken marktpartijen", zegt Groenendijk.

 

  &nbspDe koopsubsidieregeling op woonhuizen bestaat sinds enige jaren en is in 2007 sterk verruimd. "Toch is er bij zowel consument als andere betrokken partijen, zoals de financieel adviseur, maar weinig over deze regeling bekend. Er wordt dan ook weinig gebruik van gemaakt. Volgens hem kunnen mensen met een lager inkomen met koopsubsidie in sommige gevallen toch een eigen woning kopen. "Een starter kan met koopsubsidie ongeveer 20% meer lenen."

 

Ingewikkeld

De aanvraag voor koopsubsidie is volgens Groenendijk ingewikkeld en duurt lang. "Wij zijn een partij die de financieel adviseur, de geldverstrekker en de consument de zorg over de administratieve processen bij koopsubsidie, de startersregeling en energiesubsidies uit handen neemt."

 

  &nbspKoophuissubsidie verwacht over drie weken daadwerkelijk actief te worden.

 

Reageer op dit artikel