nieuws

Kifid ziet klachten over hypotheken toenemen

Archief

Klachteninstituut Kifid heeft tijdens de eerste drie maanden van dit jaar tussen de 20% en de 25% meer klachten over hypotheken binnengekregen dan in de vergelijkbare periode in 2008. Het aantal klachten over verzekeringsproducten bleef nagenoeg gelijk.

Kifid ziet klachten over hypotheken toenemen

De grootste stijging, vergeleken met 2008, was er bij de beleggingsproducten: 66% meer dan vorig jaar.
In totaal kreeg Kifid tijdens het eerste kwartaal 2.000 klachten binnen. Vorig jaar kwamen er volgens Kifid-directeur Kees Oosterholt tussen de 7.000 en de 8.000 klachten binnen. "De forse stijging van het aantal  klagers maakt het wel noodzakelijk de organisatie beter op de rails te zetten", aldus Oosterholt.

Reageer op dit artikel