nieuws

Independer: Univé enige autoverzekeraar die gestopt is

Archief

Univé is de enige autoverzekeraar die gestopt is bij Independer. Dit stelt Independer-directeur Ruud Martens in een reactie op het bericht in AM 7 . Naar nu blijkt, is Univé reeds twee jaar geleden gestopt met Independer-leads vanwege de prijs.

Independer: Univé enige autoverzekeraar die gestopt is

"Univé is de enige autoverzekeraar die de samenwerking met ons ooit heeft stopgezet. Wij werken al geruime tijd met grote tevredenheid samen met veel verzekeraars, waaronder ook direct writers", aldus Martens. "Niet iedere verzekeraar beoordeelt een lead op dezelfde manier. In feite gaat het om een nieuwe klant waarop men kan cross-sellen. Daarnaast sluiten veel klanten rechtstreeks bij de direct writer nadat men de vergelijking op onze site heeft gemaakt. Volgens ons staat het businessmodel van vergelijkingssites dan ook niet onder druk." Univé laat weten dat zij opnieuw in gesprek waren met Independer over een samenwerking met betrekking tot autopolissen. "Maar de prijs die wij intern hanteren voor het aanbrengen van een klant ligt veel lager dan de prijs die wij aan Independer moeten betalen. Dat is voor ons niet rendabel", aldus een woordvoerder. "De kosten van een mailing of adverteren op een autowebsite zijn voor ons voordeliger. Bovendien attendeert Independer klanten op nieuwe premies, waardoor klanten makkelijker overstappen."

Reageer op dit artikel