nieuws

Independer: Univé enige autoverzekeraar die gestopt is

Archief

Klanten vergelijkingssite wisselen sneller van maatschappij

 

Univé is de enige autoverzekeraar die geen zaken meer wil doen met Independer, zegt directeur Ruud Martens. "Niet iedere verzekeraar beoordeelt een lead op dezelfde manier."

 

Martens reageert daarmee op het openingsverhaal van de vorige editie van AssurantieMagazine, waarin werd gesteld dat het model van website die verzekeringsproducten vergelijken onder druk komt te staan. Als argumenten voor die stelling werd gemeld dat Univé met Independer stopt, Polis Direct met Verzekeringssite en Ditzo ook omwille van de kosten niet in zee wil gaan met Independer. Naar nu blijkt dateert het besluit van Univé om te stoppen met Independer uit 2007.

 

  &nbsp"En Univé is de enige autoverzekeraar die de samenwerking met ons ooit heeft stopgezet", nuanceert Martens verder. "Wij werken al geruime tijd met grote tevredenheid samen met veel verzekeraars, waaronder ook direct writers. Niet iedere verzekeraar beoordeelt een lead op dezelfde manier. In feite gaat het om een nieuwe klant, waarop men kan cross-sellen. Daarnaast sluiten veel klanten rechtstreeks bij de direct writer, nadat de vergelijking op onze site is gemaakt."

 

Geen hervatting

Univé laat weten opnieuw in gesprek te zijn geweest met Independer over hervatting van de samenwerking met betrekking tot autoverzekeringen. Begin deze maand is besloten dat niet te doen. "De prijs die wij intern hanteren voor het aanbrengen van een klant ligt veel lager dan de prijs die wij aan Independer moeten betalen. Dat is voor ons niet rendabel", aldus een woordvoerder. "De kosten van een mailing of adverteren op een autowebsite zijn voor ons voordeliger. Bovendien attendeert Independer klanten op nieuwe premies, waardoor zij sneller overstappen."

 

Reageer op dit artikel