nieuws

Hypotrust, Allianz en Welke mikken op toverwoord ‘zeker’

Archief

Hypotrust, Allianz en Welke hebben hypotheekproducten geïntroduceerd waarbij het accent – in ieder geval in de naam – op zekerheid ligt.

 

Bij de Zeker Weten Hypotheek van Hypotrust moet minimaal 50% van de hoofdsom bestaan uit een spaarhypotheek (verzekeraar: Cardif). De overige 50% van de hypotheek kan de klant naar eigen inzicht invullen. Volgens directeur Peter Besuijen van Hypotrust liggen de rentetarieven van de Zeker Weten Hypotheek "over de gehele linie lager dan vergelijkbare tarieven in de huidige markt". Hij heeft afgelopen maand de productie bij zijn bedrijf zien aantrekken.

 

  &nbspNaast extra opties voor starters biedt het nieuwe product drie rentevarianten. De hypotheek kan zowel met provisie (1% afsluitkosten en _ 195 afsluitvergoeding) als zonder provisie (alleen afsluitvergoeding) worden gesloten.

 

Allianz

Allianz heeft de Zeker Helder Hypotheek geïntroduceerd, een nieuw hypotheekarrangement tegen "scherpe tarieven", waarbij gekozen kan worden uit (een combinatie van) verschillende aflossingsvarianten en rentevastperioden. Het product kan ook als bankspaarvariant worden gesloten.

 

  &nbspKlanten betalen een vast administratiebedrag van _ 25 per maand, dat onder voorwaarden fiscaal aftrekbaar is. Bij de bankspaarvariant kan worden gekozen voor een spaarrekening waar dezelfde rente wordt vergoed als de betaalde hypotheekrente. Tussentijds switchen tussen beleggingsportefeuilles is mogelijk. De hypotheek kent geen renteopslag.

 

  &nbspAllianz garandeert "een zeer interessante provisievergoeding" voor alle hypotheekvormen van de Zeker Helder Hypotheek. Zo is voor ‘gewaardeerde relaties’ een VIP-arrangement ontwikkeld met een totale provisie van 1,48% voor complexe en 1.2% voor niet-complexe varianten.

 

Welke

WoonLife is Welkes nieuwe huismerklabel voor hypotheken. Het eerste product is de Zeker Hypotheek, een spaarhypotheek met "zeer lage, zelfs veelal de laagste rentes en aantrekkelijke premies". Geldgever is Argenta. Doelgroep is "de consument die nu lage maandlasten wil en zekerheid voor later". Het product kan ook provisievrij worden gesloten.

 

Reageer op dit artikel