nieuws

Hypotheekplanners schuiven Van Voorst Vader naar voren

Archief

De Nederlandse Vereniging van Hypothecair Planners (NVHP) heeft voormalig NBVA-voorzitter Alexander van Voorst Vader aangetrokken als plaatsvervangend voorzitter.

 

In die hoedanigheid wordt hij vooral ingezet om de vereniging een stem te geven in het overleg met overheidsinstanties. De NVHP wil "een vaste plek in het georganiseerde overleg met bijvoorbeeld de AFM en het ministerie van Financiën" en wil die met hulp van het nieuwe bestuurslid veroveren. "Van Voorst Vader beschikt over een indrukwekkend netwerk. Onze snelle groei – we zitten inmiddels op 720 leden – rechtvaardigt een positie in relevante overlegstructuren; natuurlijk om onze leden goed te kunnen vertegenwoordigen, maar vooral ook omdat wij denken een constructieve bijdrage te kunnen leveren aan dat overleg", zegt NVHP-voorzitter Peter Wormskamp.

 

  &nbspVolgens hem kan Van Voorst Vader zorgen voor een "terugvertaling van de wettelijke eisen vanuit de praktijk in de richting van de wetgever". De nieuwe plaatsvervangend voorman stond tussen 1990 en 2003 aan het roer van de NBVA en gaf daarna leiding aan SRK Rechtsbijstand, waar hij na ruim een jaar wegens gezondheidsproblemen uit beeld verdween.

 

Reageer op dit artikel