nieuws

Hoogervorst-hype op website AM

Archief

Het was weliswaar niet het meest bekeken bericht op Amweb.nl in de voorbije twee weken, maar het leverde wel een recordaantal reacties op: de aankondiging van AFM-topman Hans Hoogervorst dat het plafond voor hypotheken zou moeten worden teruggebracht tot 100% van de waarde van de betrokken woning.

 

  &nbspNiet minder dan 106 reacties waren er tot begin deze week op dit bericht geplaatst op onze website. De afkeuringen waren niet van de lucht, hoewel ook een beperkt aantal deelnemers het voor de AFM-topman opnam.

 

  &nbspEne Maarten wilde de branche graag een spiegel voorhouden: "Toen ik 12 jaar geleden zelfstandig werd, vertelde een medewerker van de destijds grootste verzekeraar mij hoe zij een tussenpersoon omschreven: ‘3 mavo, 4 ton’. Het inkomen strookte derhalve niet met het opleidingsniveau. Gezien de vele reacties op dit forum heb ik het vermoeden dat het opleidingsniveau in de loop der jaren niet is verbeterd, maar dat men het inkomensniveau wel wenst te handhaven. Beste mensen, die tijd is voorbij." Deze opmerking leidde tot een discussie binnen een discussie.

 

PensioenPlatform

Nog meer kijkers trok de onthulling dat de eigenaren van het bemiddelingsbedrijf Pensioen Platform het faillissement van hun onderneming zouden gaan aanvragen. De tientallen reacties vielen in twee hoofdgroepen te verdelen: de ene helft redeneerde ‘opgeruimd staat netjes’, de andere helft vond dat het bedrijf een uitzondering vormt op de vermaledijde snelle sluiters.

 

  &nbspDe andere berichten uit de top 5 van de afgelopen twee weken waren: ‘Afab gaat saneren’, ‘Faillissement Adviespas’ en ‘Hypotheekklant verkiest uurtarief boven provisie’.

 

Peiling

De Amweb-bezoekers mochten de volgende zin afmaken: ‘Afschaffing van de opzegtermijn voor schadeverzekeringen¼’ Met de eerste mogelijkheid ‘Is een goed voorbeeld van klantgericht handelen’ zou je het neutraal beschouwd eigenlijk al niet oneens kúnnen zijn. Hier koos dan ook bijna de helft voor. Voor bijna een kwart van de respondenten gold de waardedaling van assurantieportefeuilles als meest aansprekende keuze. Circa 17,5% herkende zich primair in de nog scherpere focus op ‘prijs’.

 

Afschaffing van de opzegtermijn voor schadeverzekeringen: Totaal 1.164

Is een goed voorbeeld van klantgericht handelen 571

 

Zal nauwelijks effect hebben 142

 

Legt het accent nog meer op prijs 203

 

Is schadelijk voor de waarde van assurantieportefeuilles 248

 

Reageer op dit artikel