nieuws

Herhaling van documentaire ‘RVS-race’

Archief

Met als kapstok de actuele discussie over de “graaicultuur bij financiële instellingen” gaat de NCRV een tv-documentaire over twee aankomende adviseurs bij RVS herhalen. “Dagelijks staan exorbitante bonussen van banken en verzekeringsmaatschappijen in de krant. Dat deze bonuscultuur diep is verankerd in de financiële wereld, zien we in  Race tegen de klok “, aldus de omroep.

Herhaling van documentaire ‘RVS-race’

De documentaire werd in april 2005 uitgezonden en wordt komende vrijdagmiddag herhaald. De hoofdrollen in de bijna veertig minuten durende film zijn weggelegd voor Ginger Lebbink en Leon Hamwijk. Zij werden maandenlang op de voet gevolgd op hun paden in verzekeringsland. De toen 27-jarige Ginger is een ambitieuze verkoper, die zelfs de leden van zijn dartvereniging inschakelt om aan klanten te komen. De 22-jarige Leon is een groentje en wil graag financieel adviseur worden. Hij mag nog niet op pad, want hij zal eerst het basisdiploma moeten halen. Terwijl Leon zes tot zeven uur per dag studeert, mag Ginger een nog snellere leaseauto gaan uitzoeken. (Uitzending: vrijdag 24 april, Nederland 2, 13.15 uur). 
Foto: Ginger, die inmiddels niet meer bij RVS werkt, droomde van een eigen restaurantje op het strand van Curaçao.

Reageer op dit artikel