nieuws

Helft Nederlandse gemeenten heeft vrijwilligerspolis gesloten

Archief

De helft van alle 441 gemeenten in ons land heeft haar vrijwilligers sinds 1 januari collectief verzekerd via de vrijwilligerspolis van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

 

Dat stelt Centraal Beheer Achmea in de eerste ‘vrijwillig verzekerd’-barometer. De provincies Friesland, Zuid-Holland en Zeeland lopen op dit vlak voorop.

 

  &nbspSinds eind vorig jaar kan elke gemeente alle vrijwilligers collectief verzekeren tegen risico’s die zij lopen bij de uitoefening van hun vrijwilligerswerk. De gemeente betaalt een premie op basis van het aantal inwoners.

 

  &nbspInmiddels zijn in de eerste drie maanden van dit jaar ruim zestig claims ingediend op zo’n vrijwilligerspolis. Deze claims variëren van verlies en diefstal van persoonlijke eigendommen tot claims op het gebied van aansprakelijkheid. In Nederland zijn ruim vier miljoen mensen (ongeveer een kwart van de bevolking) actief als vrijwilliger.

 

Reageer op dit artikel