nieuws

Groenemeijer: ‘Brussel gaat hier de toon zetten’

Archief

‘Prijsverhoging schadepolissen op komst’

Europese regelgeving zal in de nabije toekomst steeds meer de assurantiebranche gaan domineren, voorspelde NBVA-voorzitter en Fidin-bestuurslid Rob Groenemeijer tijdens een lunchbijeenkomst van het Haags Verzekerings Centrum.

 

Groenemeijer voorzag ook een komende prijsverhoging bij schadeverzekeringen ("er zijn diverse tekenen die daarop wijzen") en voorspelde tevens een verdere concentratie bij verzekeraars als gevolg van de kredietcrisis.

 

  &nbspDe dominantie van ‘Brussel’ zal met name betrekking hebben op het toezicht, dacht Groenemeijer. "De nieuwe European Systemic Risk Council (ESRC) zal boven de AFM boven te staan en daar mede het beleid bepalen", zei hij. "Als je het rapport van de Europese Commissie, de Commissie De La Rosière, goed leest, zie dat het toezicht hier nog geïntensiveerd gaat worden. Er staat daar letterlijk dat de nationale toezichthouder van dag tot dag de branche zal controleren."

 

  &nbspDe EG in Brussel gaat in de nabije toekomst de toon zetten en wordt daardoor steeds meer het adres voor collectieve belangenbehartiging door de branche, aldus Groenemeijer.

 

Fidin nummer twee

Federatie Fidin blijkt overigens achteraf nog te hebben moeten knokken om zijn naam geaccepteerd te krijgen. De Federatie van Importeurs van Diergeneesmiddelen in Nederland bleek dezelfde lettercombinatie te hebben en verbood gebruik van de naam Fidin. Groenemeijer "Uiteindelijk gingen ze toch overstag voor onze argumenten onder de voorwaarde dat wij gezamenlijk zouden protesteren als zich een derde Fidin zou melden."

 

Reageer op dit artikel