nieuws

Geldterugregeling bij ProFinT

Archief

De vorig jaar gestarte serviceprovider ProFinT gaat aan de deelnemers een 'no cure, no pay'-model bieden dat de deelnamekosten omlaag brengt.   Kern daarvan is dat tussenpersonen die weinig hypotheekaanvragen indienen een jaar lang zonder kosten van de dienstverlening gebruik kunnen maken. ProFinT rekent normaal gesproken een maandelijkse bijdrage van € 295 (excl. btw). "De huidige […]

De vorig jaar gestarte serviceprovider ProFinT gaat aan de deelnemers een 'no cure, no pay'-model bieden dat de deelnamekosten omlaag brengt.
 
Kern daarvan is dat tussenpersonen die weinig hypotheekaanvragen indienen een jaar lang zonder kosten van de dienstverlening gebruik kunnen maken. ProFinT rekent normaal gesproken een maandelijkse bijdrage van € 295 (excl. btw). "De huidige onzekerheid in de hypotheekwereld doet tussenpersonen aarzelen om zich bij voorbaat te committeren aan de maandelijkse bijdrage, ondanks dat de maandfee al bij één hypotheek van € 100.000 wordt terugverdiend door de hogere provisie die wij bieden", zegt directeur Marc Jochem.
 
   Daarom hanteert het bedrijf, voor 49% eigendom van SNS Bank, nu een garantieregeling: deelnemers krijgen in ruil voor de bijdrage elke maand € 70 teruggestort voor de adviessoftware en het gebruik van HDN. "Daarbovenop krijgt hij een pakket aan professionele tools ter waarde van € 50." Dat bevat onder meer adviessoftware, een leadgenerator en een voorwaardenvergelijker. "Zijn netto-investering is dus € 175 per maand." Doet de tussenpersoon minder dan één aanvraag per maand, dan betaalt ProFinT voor elke aanvraag € 175 terug.
 
   Bij ProFinT hebben zich inmiddels tussen de 400 en 500 tussenpersonen gemeld, van wie er tegen de negentig een samenwerkingscontract hebben getekend. Om deelnemers te werven, krijgen aangesloten kantoren een vergoeding voor het aanbrengen van nieuwe kandidaten.

Reageer op dit artikel