nieuws

Geen winstdeling voor personeel ASR

Archief

De circa 4.500 medewerkers van ASR Nederland krijgen over het jaar 2008 geen winstdeling uitgekeerd. Dat heeft directievoorzitter Jos Baeten in een mailbericht aan het personeel laten weten. De tantième leverde de ASR-medewerkers jarenlang een extra uitkering van zo’n 10% van hun salaris op.

Geen winstdeling voor personeel ASR

Met het niet uitkeren van de winstdeling is € 10 mln gemoeid. Alle leidinggevenden moeten eveneens van iedere variabele beloning afzien, waarmee nog eens zo'n € 6 mln is gemoeid. De raad van commissarissen van ASR werkt intussen aan een nieuw beloningsbeleid, waarin korte termijnbeloningen geen plaats meer zullen hebben.
Donderdagmorgen presenteerde het verzekeringsconcern, dat eind vorig jaar eigendom werd van de Nederlandse staat, zijn jaarcijfers. Onder de streep resteert een verlies van € 640 mln. Maandag staat een massabijeenkomst voor het personeel in de Utrechtse Jaarbeurs gepland. De bedrijfstop heeft een kostenbesparing van € 100 mln aangekondigd, onder meer te bereiken door een personeelsreductie.

Reageer op dit artikel