nieuws

Geen opsplitsing ASR

Archief

Verzekeringsconcern ASR zal door de Nederlandse staat niet in delen worden verkocht. Dat claimt directievoorzitter Jos Baeten. “Er is geen strategie van opsplitsing in de maak.”

Geen opsplitsing ASR

Dat de Nederlandse staat verzekeraar ASR op termijn weer in private handen wil zien, is zeker. "De aandeelhouder beslist wanneer en hoe, maar wij zijn daar nauw bij betrokken", aldus Baeten. "Zeker is wel dat we uitgaan van verkoop in zijn geheel." Onder ASR Nederland vallen de bedrijven ASR, De Amersfoortse, Europeesche, Ardanta, Falcon en Ditzo.
Verkoop is op korte termijn niet aan de orde, zegt Baeten. Daarvoor moet het bedrijf eerst volledig zijn losgemaakt van Fortis (komend najaar), de financiële markt zijn genormaliseerd en de situatie voor medewerkers en klanten stabiel zijn.

Reageer op dit artikel