nieuws

Geen Leven meer bij Avéro

Archief

Focus op schade, zorg, inkomen en pensioen

 

Avéro Achmea stopt deze zomer volledig met de verkoop van leven- en hypotheekproducten, nadat vorig jaar al het lijfrenteassortiment werd geschrapt.

 

"We gaan ons toeleggen op Zorg, Inkomen, Pensioenen en Schade. We kiezen hiermee voor de ontwikkeling van producten en diensten in die marktsegmenten waar onze kracht ligt", aldus directievoorzitter Jack Hommel. "Binnen de toch al verzadigde leven- en hypothekenmarkt hebben we als Achmea een wat mindere positie en zien we voor Avéro in mindere mate kansen."

 

  &nbspNaast het volledige hypothekenassortiment komen de overlijdensrisicoverzekering, het Vermogensplan met KEW-clausule, de Spaar & Investverzekering, de uitvaartverzekering en de traditionele Spaarhypotheekverzekering te vervallen.

 

  &nbspBijna een jaar geleden haalde Avéro al de lijfrenteproducten uit het assortiment. De teruglopende lijfrentemarkt en de opkomst van banksparen waren daarvoor toen de belangrijkste motieven. Enkele maanden later kondigde Hommel aan het levenaanbod sterk te gaan vereenvoudigen. Nu wordt volledig afscheid genomen van de individuele levenmarkt. "We gaan geen nieuwe producten en diensten ontwikkelen en verkopen, maar de huidige portefeuille blijven we op de bestaande wijze bedienen", aldus Hommel.

 

Gesprekken

Met het intermediair worden de komende maanden gesprekken gevoerd over de gevolgen voor de samenwerking. "Door deze focus zijn we beter in staat om ons intermediair maximaal en intensief te ondersteunen. Voordat we definitief stoppen, hanteren we een termijn van drie maanden, zodat onze intermediairs de mogelijkheid hebben om hun interne processen hierop aan te passen. Verder hebben de nu lopende offertes een geldigheidstermijn van een maand. Overigens sluiten we al geruime tijd nauwelijks nog nieuwe levenposten."

 

al verzadigde leven- en hypotheekmarkt."

Reageer op dit artikel