nieuws

Forse waterschade door blunder waterleidingbedrijf Evides

Archief

Een test met het opvoeren van de waterdruk in het waterleidingnetwerk zorgde op 9 april op verschillende plaatsen in het Rijnmondgebied voor fikse overstromingen. Makelaar Marsh heeft er een hele kluif aan.

 

De leidingen van waterleidingbedrijf Evides waren duidelijk niet op de extra druk berekend en begaven het als eerste aan de Rotterdamse Hilledijk en in twee straten in de wijk Charlois. Toen de druk verder werd opgevoerd, sprongen er ook leidingen in Vlaardingen, Pernis, Spijkenisse en Simonshaven. Drie weken na het voorval was het totale schadebedrag nog niet bekend.

 

  &nbspSinds 1 januari loopt de aansprakelijkheidsverzekering van Evides via Marsh. Volgens de door de assurantiemakelaar ingeschakelde experts van Cunningham Lindsey valt de materiële schade relatief gezien mee. "Er zijn vier woningen die zodanige opstalschade aan het pand hebben opgelopen dat de bewoners langdurig hun huis uit moeten. Verder waren er vooral veel ondergelopen kelderboxen. De daarin opgeslagen spullen hebben gemiddeld een waarde van _ 500 tot _ 1.000. De emotionele aspecten van deze schade wegen doorgaans zwaarder voor de getroffen bewoners in het gebied."

 

  &nbspDe gedupeerden hebben het advies gekregen een beroep te doen op hun eigen inboedel- of opstalverzekering. Daarmee kan het dagwaarde-principe van de AVB worden omzeild; de opstalpolis dekt veelal herbouwwaarde en de inboedelpolis kent meestal een nieuwwaardeclausule. Degenen die niet over een eigen polis beschikken, kunnen Evides rechtstreeks aanspreken.

 

Reageer op dit artikel