nieuws

Fidin verwijt Aegon misbruik van het eigen intermediairlabel

Archief

Uitlatingen van Aegon-topman Marco Keim in AssurantieMagazine blijken grote onrust te veroorzaken bij de achterban van Fidin (NVA en NBVA), zo heeft deze federatie laten weten.

 

Keim filosofeerde in een interview in AM 4 (pag. 10) over directe verkoop door Aegon van levenproducten: "Ik sluit niet uit dat wij de ‘platte’ levenproducten als overlijdensrisicopolissen en direct ingaande en uitgestelde lijfrenten online gaan aanbieden."

 

  &nbspFidin houdt onverkort vast aan haar stellingname tegen dit soort ontwikkelingen. "Wanneer een intermediairverzekeraar ervoor kiest producten via een ander distributiekanaal dan het intermediair aan de man te brengen, dan betreuren wij dat, maar die beslissing is aan de maatschappij zelf. Echter, wanneer dat gebeurt onder de labelnaam van het intermediaire kanaal, dan veroordelen wij dit ten sterkste. Het label Aegon Bank, het directe kanaal van Aegon, lijkt sprekend op het intermediaire label Aegon."

 

Bezwaar gemaakt

Volgens Fidin is er indertijd, bij de aankondiging van de plannen door Aegon aan NBVA en NVA om alle directe activiteiten onder te brengen onder de naam Aegon Bank, hiertegen al bezwaar gemaakt. "Aegon schaadt hiermee de relatie met het intermediair, zo deze zelfs niet op het spel wordt gezet", aldus Fidin. In dit verband herinnert Fidin eraan dat Keim in zijn vorige functie bij Zwitserleven ook overging tot het online verkopen van direct ingaande lijfrenten en overlijdensrisicoverzekeringen onder het intermediaire Zwitserleven-label.

 

  &nbspFidin kwam naar buiten met bovengenoemde verklaring vlak na berichtgeving over een autoverzekeringsactie bij het intermediair en Aegon Bank (zie elders deze pagina).

 

Reageer op dit artikel