nieuws

FDC koopt Lancyr van Delta Lloyd

Archief

FDC Financieel Planners & Adviseurs heeft de strijd om Lancyr gewonnen. De in hypotheken en financiële planning gespecialiseerde keten neemt de ruim veertig vestigingen tellende franchiseketen over van Delta Lloyd. De franchisenemers en 45 medewerkers van het volmachtbedrijf van Lancyr zijn woensdagmiddag geïnformeerd.

FDC koopt Lancyr van Delta Lloyd

Delta Lloyd gaf in januari aan de stekker uit Lancyr te trekken, als vóór 1 april geen koper zou zijn gevonden. Daarop meldden zich een twintigtal geïnteresseerde partijen aan; begin maart maakten er nog drie de laatste onderhandelingsronde mee. FDC heeft die strijd gewonnen. "Lancyr is complementair aan ons", zegt FDC-directeur Ron Schulte.
Bij de in Amsterdam gevestigde keten zijn bijna zestig intermediairbedrijven aangesloten. De koop omvat naast de franchiseorganisatie van Lancyr het in Tilburg gevestigde volmachtbedrijf. Die is goed voor een omzet van zo'n € 2 mln. 
Het merk Lancyr blijft bestaan. De overname leidt wel tot "een beperkt verlies" van de 45 arbeidsplaatsen bij Lancyr; dit zal worden opgevangen via natuurlijk verloop.

Reageer op dit artikel