nieuws

FDC koopt Lancyr van Delta Lloyd

Archief

FDC Financieel Planners & Adviseurs heeft de strijd om Lancyr gewonnen. De in hypotheken en financiële planning gespecialiseerde keten neemt de franchiseketen over van Delta Lloyd.

 

Delta Lloyd gaf in januari aan de stekker uit Lancyr te trekken, als vóór 1 april geen koper zou zijn gevonden. Daarop meldden zich een twintigtal geïnteresseerde partijen aan; begin maart maakten er nog drie de laatste onderhandelingsronde mee. FDC heeft die strijd gewonnen. "Lancyr is complementair aan ons", zegt FDC-directeur Ron Schulte.

 

  &nbspBij de in Amsterdam gevestigde keten zijn ruim vijftig intermediairbedrijven aangesloten. De koop omvat naast de franchiseorganisatie van Lancyr (met ruim veertig aangesloten kantoren) het in Tilburg gevestigde volmachtbedrijf. Die is goed voor een omzet van zo’n _ 2 mln en wordt nu ook opengesteld voor de franchisenemers van FDC.

 

  &nbspHet merk Lancyr blijft bestaan. De overname leidt wel tot "een beperkt verlies" van de 45 arbeidsplaatsen bij Lancyr; dit zal worden opgevangen via natuurlijk verloop.

 

Reageer op dit artikel