nieuws

FBTO zorgt voor omzetstijging bij Achmea Hypotheekbank

Archief

De hypotheekproductie van Achmea Hypotheekbank is vorig jaar licht gestegen van _ 1,69 mld naar _ 1,74 mld.

 

Het productieaandeel van het label FBTO (in samenwerking met Vereniging Eigen Huis) steeg daarbinnen van 11% (in 2007) naar 19%, wat duidt op een omzetstijging tot _ 331 (186) mln. Het totale hypotheekvolume van Achmea Hypotheken (FBTO, Centraal Beheer, Woonfonds en Avéro Achmea) nam met _ 0,45 mld toe tot _ 14,11 mld. Doordat de markt voor nieuwe hypotheken met ruim 15% daalde, is het marktaandeel in de nieuwe productie gestegen naar 2% (1,5%).

 

  &nbspDe nettowinst kwam vorig jaar 7% hoger uit op _ 29 (27) mln. De winst wordt volgens Achmea voor een belangrijk deel veroorzaakt door verbetering van de rentemarge, doordat de hypotheken worden gefinancierd met een al in 2007 aangetrokken covered bond -programma van _ 4,5 mld. De relatief lage fundingkosten hiervan hadden een positief effect op de rentelasten in 2008.

 

  &nbspVanwege de onzekere situatie op de financiële markten spreekt het concern geen verwachtingen uit voor het komend jaar.

 

Reageer op dit artikel