nieuws

Europese Commissie wil deel groepsvrijstellingen handhaven

Archief

De Europese Commissie wil slechts een deel van de bestaande groepsvrijstellingen voor de verzekeringsbranche handhaven, zo is in Brussel bekendgemaakt.

 

De huidige wetgeving op het gebied van groepsvrijstellingen, de zogenaamde ‘insurance block exemption regulations’, maakt samenwerking tussen verzekeraars op verschillende terreinen mogelijk en voorkomt dat ze daarmee in conflict komen met de mededingingswetgeving. De bestaande regeling dateert uit 2003 en loopt af op 31 maart 2010.

 

  &nbspVooruitlopend op een hoorzitting voor belanghebbenden op 2 juni over de nieuwe vrijstellingswetgeving die vanaf april volgend jaar van kracht wordt, heeft de Europese Commissie haar standpunten bekendgemaakt. Die komen neer op afschaffing van de groepsvrijstellingen voor standaardpolisvoorwaarden (die zouden niet meer nodig zijn) en veiligheidsvoorzieningen en handhaving van de groepsvrijstellingen voor (her)verzekeringspools en voor onderlinge uitwisseling van informatie uit berekeningen, tabellen en onderzoek.

 

  &nbspDe Europese koepelorganisatie van verzekeraars, CEA, is gematigd positief over het stuk van de Commissie, maar zou het liefst zien dat alle groepsvrijstellingen gehandhaafd blijven.

 

Reageer op dit artikel