nieuws

Erasmus stopt met distributie van hypotheken

Archief

Met ingang van 1 mei kunnen er bij Erasmus geen hypotheken meer gesloten worden. De Delta Lloyd-dochter gaat zich helemaal toeleggen op vermogensop- en afbouwproducten en overlijdensrisicoverzekeringen. Afgelopen vrijdag liet Avéro weten te zullen stoppen met hypotheken. 

Erasmus stopt met distributie van hypotheken

"We merkten al een teruggang in productie voor de crisis", vertelt adjunct-directeur Tim Verschoor van Erasmus. "Wij distribueerden hypotheken met gelden van derden namens Quion en MNF Bank. Het nadeel van dat model is, dat als bij de funder de rente niet meer goed is, je het niet meer wint van de serviceproviders. Dan gaat de tussenpersoon daar naartoe. De marktomstandigheden van hypotheken hebben ons de nekslag gegeven."
De administratie en het beheer van lopende hypotheken blijven ondergebracht bij de geldverstrekkers. Reeds ingediende aanvragen zullen nog behandeld worden.

Reageer op dit artikel