nieuws

Eigenaar vernielde strandtent wacht vergeefs op verzekering

Archief

De eigenaar van het Haagse strandpaviljoen Bo Beach, dat begin vorige week werd vernield door een windhoos, kan niet rekenen op een schadevergoeding: de verzekering was door intermediair Meeùs nog niet geregeld.

 

De kersverse eigenaar Marcel van Duuren (39) nam de strandtent, voorheen ’t Kruikje genaamd, afgelopen winter over: "Ik heb het paviljoen ‘vanuit de container’ gekocht en in het weekend van 21 maart, samen met de vorige eigenaar opgebouwd. Al vanaf 15 maart heb ik dagelijks een poging gedaan om contact te krijgen met Meeùs Assurantiën, om de zaak te verzekeren. Nadat ik dagenlang helemaal niets van ze heb gehoord, lukte het uiteindelijk om op maandag 23 maart een afspraak te maken. Een bewijs van voorlopige dekking kon echter niet direct worden afgegeven, want eerst zou er donderdag 26 maart nog een expert langs moeten komen. Maar toen was het al te laat en lag mijn strandtent versplinterd in de duinen: weg investering van meer dan een ton."

 

  &nbspAan de Nederlandse kust verrijzen elk voorjaar zo’n 250 strandpaviljoens. Belangrijke spelers op de markt voor strandtentverzekeringen zijn OOM, Marsh (Reaal en Fortis), Delta Lloyd en Meeùs.

 

  &nbspVan Duuren is intussen niet bij de pakken gaan neerzitten en zal met behulp van vrienden een nieuwe strandtent opbouwen aan het Zuiderstrand, zo kondigde hij aan.

 

Reageer op dit artikel