nieuws

Dukers & Baelemans start opleiding ‘Het nieuwe intermediair’

Archief

“Het is tijd voor fundamentele veranderingen.” Dat zegt Chris Baelemans, in reactie op het bekend worden van het thema van het nieuwe AM Congres . Zijn opleidingsinstituut Dukers & Baelemans wil een bijdrage aan de omslag leveren met de opleiding ‘Het nieuwe intermediair’.

Dukers & Baelemans start opleiding ‘Het nieuwe intermediair’

Tijdens de opleiding, die op 1 mei start, worden directeuren van assurantiekantoren begeleid bij het nieuwe ondernemerschap. "Veel intermediairs beseffen wel dat het anders moet, maar ze weten niet hoe of waar te beginnen", aldus Baelemans. Tijdens de driedaagse opleiding staat de assurantieondernemer centraal. "We faciliteren hem om zijn eigen beslissingen te nemen. Hij moet zijn bedienings- en beloningsconcept gaan analyseren. Wie is zijn klant? Welke klant gaat hij met welk concept benaderen? Welke toegevoegde waarde biedt hij de klant? Hoe laat hij zich daarvoor belonen? Hoe hoog kan die beloning zijn?"
De opleiding besteedt voorts aandacht aan marketing en communicatie. Baelemans: "Hoe wil hij zijn klanten vertellen dat hij op een andere manier is gaan werken? En tot slot laten we hem kritisch naar zijn organisatie kijken."
Elke cursusdag wordt met een prestatiecontract afgesloten: "volgens mij uniek". Hierin wordt vastgelegd welke afspraken de cursist in de praktijk gaat toepassen. Na de cursus is er intensief contact met de coach/trainer en de ondernemer om de afspraken goed uit te voeren.
 
Zie ook: Omslag bedrijfstak centraal op AM Congres

Reageer op dit artikel