nieuws

Delta Lloyd op pensioenplatform

Archief

Delta Lloyd is een samenwerking gestart met de PensioenCoöperatie, een platform dat ondersteunende diensten biedt aan pensioenfondsen. Daarbij zijn tegen de twintig fondsen aangesloten.   De samenwerking met Delta Lloyd is volgens PensioenCoöperatie-directeur Leo Dooper vooral gericht op kleinere ondernemingspensioenfondsen. Kerndiensten die de coöperatie aan pensioenfondsen levert, zijn managementondersteuning, bestuurlijke ondersteuning en kennisdeling. "Met de […]

Delta Lloyd is een samenwerking gestart met de PensioenCoöperatie, een platform dat ondersteunende diensten biedt aan pensioenfondsen. Daarbij zijn tegen de twintig fondsen aangesloten.
 
De samenwerking met Delta Lloyd is volgens PensioenCoöperatie-directeur Leo Dooper vooral gericht op kleinere ondernemingspensioenfondsen. Kerndiensten die de coöperatie aan pensioenfondsen levert, zijn managementondersteuning, bestuurlijke ondersteuning en kennisdeling. "Met de toevoeging van Delta Lloyd als preferred supplier kunnen wij onze leden nog meer specialistische kennis bieden", aldus Dooper, die voorheen onder meer bij AXA heeft gewerkt.
 
   Voorbeelden van kennisondersteuning door Delta Lloyd zijn het bieden van diensten op het gebied van risicomanagement en verzekeren. "Wij kunnen een pensioenfonds helpen met het zoeken van een oplossingsrichting op deze gebieden. Dat kan bijvoorbeeld resulteren in het advies om risico's te gaan herverzekeren of om te kiezen voor een off-balanceconstructie, waarbij slapers en gepensioneerden buiten het risico van de onderneming worden gebracht", licht Delta Lloyd toe.

Reageer op dit artikel