nieuws

De Friesland krijgt gelijk in ‘gehoor-zaak’

Archief

Zorgverzekeraar De Friesland heeft van de voorzieningenrecher gelijk gekregen in een kort geding dat was aangespannen door opticiën Hans Anders en Van Boxtel  Hoorwinkels.

De Friesland krijgt gelijk in ‘gehoor-zaak’

Volgens Hans Anders en Van Boxtel Hoorwinkels handelt De Friesland onrechtmatig door geen contract met hen te willen sluiten voor de levering van gehoorhulpmiddelen. De Friesland verlangt sinds begin dit jaar dat leveranciers in het bezit zijn van een certificaat van de Stichting Audicienregister. De betrokken leveranciers beschikken echter niet over zo'n certificaat.
Volgens beide winkels is dit een onredelijke eis, die niet strookt met de eisen die in de door De Friesland gehanteerde polisvoorwaarden aan zorgaanbieders worden gesteld. De rechter acht het handelen van De Friesland niet onrechtmatig is. De uitspraak houdt in, dat verzekerden die bij genoemde leveranciers gehoorproducten aanschaffen 20% minder vergoed krijgen. Bovendien moeten zij vooraf toestemming vragen aan de verzekeraar.

Reageer op dit artikel